Jumat, 01 November 2013

Hujan dan pelangi membuat segala nya indah... ^_^


Hujaaaaannnnnnn yeaaaaah.. cantek tak pic tu? :'D sabtu pagi hujan telah turun.. heppy heppy.. sebab hujan mengingatkan aku kepada seseorang sahabat aku, dia suka sangat hujan.. dia pernah cakap "aku bahagia kalau hujan turun, sebab bila hujan turun, orang tak dapat melihat aku yang lagi nangis." haaa ayat tu, aku tak kan lupa kan.. sabar lah wahai kawan, ukir lah senyuman dibibir mu, walau pun hati mu terluka.. pasti ada kebahagiaan kan menanti.. :)
hujan turun hari sabtu pulak, kan bagus kalau hari ahad hujan kan best.. boleh tidooooo puas, hakhak (sempat lagi) ditambah lak hari ni ada meeting.. adooiii lah.. malas nak ikut.. (cari tempat persembunyian) hahahaha kalau boss tau, memang lah aku kene marah =='
al maklum lah kan, keje tempat orang lah pulak.. dah lah sakit perut, tambah lak hujan.. meeting lagi.. lengkap penderitaan ku ohh tidakkk... grrrrrrrr!!! aku putus kan aku tak ikut meeting.. sebab perut aku sakit sangat, tak larat nak dengar diorang bebel cite pasal ini itu (degil tak aku?) hohoho tapi aku kene mesej dengan member keje, sruh ikut meeting, sebab dah kene marah dah nasebbb Y_Y terpksa jugak aku ikut.. ~_~''
aku selalu bahagia saat hujan turun kerana aku dapat mengenangmu untuk ku sendiri.. eh nyanyi pulak!! aku memang suka nyanyi, angin ribut kebambom akan muncul bila aku nyanyi hahaha best2 gileee.. kalau aku lagi strees memang lah satu rumah tu penuh dengan suara aku.. buruk buruk =='
keluar dari tajuk hujan hahaha apa lah aku merepek ni.. ~_~''
hujan itu rahmat allah.. terkadang kita selalu ingin hari yang cerah.. tapi allah lebih tau hakikat turunnya hujan.. hujan itu indah.. bila sejuk, hati yang panas boleh sejuk, sebab cuaca sejuk kan? haha (memang lh sengal) so itu termasuk hikmah dari hujan.. haa boleh tido sedap bila hujan.. ^_^
haaa jangan lupa, bila turun hujan harus baca ni!!

semoga hujan yang turun memberi kan manfaat kepada kita semua, makhluk allah di bumi ini,..amiiinnn..
bila hujan berhenti, timbul lah pelangi.. waaahh best kan pelangi? indah.. berwarna warni.. harap2 hidup kita pun indah seperti pelangi yang berwarna warni.. :')


subhannallah indah nya pelangi ciptaan allah.. ^_^
pelangi mengingat kan ku kepada seseorang kakak yang dulu aku sayang... tapi sekarang jadi kenangan.. dia suka sangat dengan pelangi..tetapi sudah menjadi kenangan..
sekarang difikiran ku, aku hanya ingin seperti pelangi memberikan warna dihidup mu DISA :') memberikan kebahagiaan.. tawa dan canda.. tidak ingin melihat mu bersedih.. tidak ingin melihat mu menangis... ^_^


Akan selalu ada pelangi setelah hujan, akan ada kebahagiaan setelah kesedihan..

Hidup itu indah jika kita bersyukur

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...